Traditionellt julbord

Län: 
Kommun: 
Typ: 
   Visa 759 resultat  

Traditionellt julbord

För många svenskar är det traditionella julbordet ett måste under juletiden för att få den rätta stämningen och känna julefrid, detta oavsett om man befinner sig i Sverige eller utomlands. Att definiera vad ett svenskt traditionellt julbord idag består av är inte det lättaste. Detta på grund av att maträtterna som anses höra till julbordet har varierat över tid, samt att maträtterna varierar stort beroende på vart i landet man befinner sig / kommer ifrån.

Tack vare det stora antalet maträtter som räknas till ett traditionellt julbord kan vi dela in dem i olia grupper, t ex.
Jansons frestelse, julskinka, kålsorter, korvar, köttbullar, lax, lutfisk, potatis revbensspjäll, risgrynsgröt, sill (inlagd), vörtbröd m fl. Till det traditionella julbordet har man även speciella jul-drycker som julmust, julöl, mumma, glögg etc.

Vad gäller efterätter / desserter på ett traditionellt julbord i Sverige kan vi även här dela in dessa i mindre grupper, som: julgodis, lussekatter, pepparkakor och ris à la Malta.

Sammanfattningsvis kan det konstateras att det inte finns ett givet svar för vad som ingår i ett svenskt traditionellt julbord.

Snabblänkar:
Julbord i Stockholm >>
Julbord i Göteborg >>
Julbord i Malmö >>

AdNisch Media AB
Box 30
444 21 Stenungsund

Tel: 0705-77 16 15
E-post: info@adnisch.se

Sitemap
Integritetspolicy
AdNisch Media AB © 2023
 
 
pixel