Län: 
Kommun: 
Julbordstyp: 
   Visa 1 resultat  

Asiatiska julbord 2024

Förr i Sverige fanns det egentligen endast en typ av julbord, en grundbas inom det svenska julbordet bestående av julskinka, vörtbröd, glögg, potatis och någon typ av fisk (vanligast med sill eller lax). Från denna julbordsbas förgrenade sig ett antal olika variationer som mer eller mindre liknande varandra.

Idagens moderna Sverige, då vi ständigt importerar nya mer ”spännande” smaker och maträtter i vår vardag, är det inte heller helt svårt att förstå att våra matvanor kring högtiderna influeras av omvärldens annorlunda smaker.

Om man i juletider känner att det skulle vara intressant och prova en annan typ av julbord är ett asiatiskt julbord något som starkt uppskattas som variation till det traditionella julbordet. Självfallet är det stor variation på vad som ingår i ett asiatiskt julbord, (precis som på det svenska), några exempel av rätter som kan dyka upp på ett asiatiskt julbord är:

- Sashimi Rå fisk med svarvad rättika och wasabi

- Nigiri-Zuushi Riskuddar medd rå fisk eller skaldjur

- Tempura Roll Tempurafriterade tigerräkor, tamago, avocado, grön sparris, masagorom, gräslök

- Veg Roll Avokado, rödlökspickles, grön sparris, ruccola, teriyakikokt shitakesvamp

- Chuka Ika Marinerad bläckfisk med alger och kikuragesvamp


Dryckalternativ till det asiatiska julbordet är även detta något annorlunda mot vad vi brukar generalisera som juldryck.

Boka Asiatiskt julbord

I centrum står den starka alkoholdrycken sake, som likt brännvinet i Sverige, är mycket vanligt vid olika högtider i Asien. Sake finns i mängder av smaker och variationer som vissa är mer lämpade för varma respektive kalla maträtter. Det finns även varianter som gör sig bäst till söta rätter som desserter. Förutom sake på ett asiatiskt julbord rekommenderas det även att dricka någon form av asiatiskt öl till maträtterna.

Asiatiskt julbord är något som sticker ut i mängden och är man redo att vidga sina gränser vad gäller julmat är det ett måste att prova!

Ett modernt asiatiskt julbord

Julbord på East i STOCKHOLM | Julbordsportalen.se Telefon: 08-68423821

East


Stureplan 13 - STOCKHOLM
Precis som tidigare år dukar vi upp med det bästa från Asien med en modern twist.

Mera Asiatiskt julbord!


Relaterade sökningar:
Stockholm

Adressregister

East

Stureplan 13
111 45 STOCKHOLM

Tel: 08-684 238 21
Läs mer >>Snabblänkar:
Julbord i Stockholm >>
Julbord i Göteborg >>
Julbord i Malmö >>

AdNisch Media AB
Box 30
444 21 Stenungsund

Tel: 0705-77 16 15
E-post: info@adnisch.se

Sitemap
Integritetspolicy
AdNisch Media AB © 2024
 
 
pixel